Atractii Turistice
Orasul si imprejurimile orasului sunt o bogatie de obiective istorice turistice: Insula Gemiler, sau Sf. Nicholas, unde se gasesc ruine de biserici, capele si cladiri din perioada bizantina, Moscheea Cezayirli, construita de Hasan Pasa in 1791, apeducte, Podul Kemer Koprusu, Castelul Fethyie, goful Kidrak, canionul Kelebekler Vadisi, insule, numeroase plaje...

Descrierea atractiilor orasului

Mormantul lui Amyntas ( 350 i.e.n.) se afla sculptat in munte, in stanca din spatele orasului. Este un grandios templu construit in stil doric, unul dintre vestitele morminte liciene de piatra. Se pare ca Amyntas a fost identificat de pe o inscriptie din secolul al IV-lea i.Hr., dar nu se stie nimic altceva despre el.

Amfiteatrul este localizat in spatele biroului de turism, vis-a-vis de portul principal si se afla in curs de restaurare. Ruinele acestuia inca soptesc cu emotie celor care vor sa asculte milioanele de imtamplari care au scris istoria.

Muzeul orasului contine descoperiri arheologice din diverse locuri din zona, inclusiv Xanthos si Kaunos. Dintre variatele piese de muzeu mentin atentia acelea care ofera o interpretare lumii romane si bizantine.

Laguna Oludeniz (denumita Marea Calma ) este renumita pentru apele sale limpezi si pentru plaja sa foarte intinsa. Localizata la 4 km vest de oras, devenita celebra in lumea intreaga, este o statiune incantatoare care merita vazuta. Locul din jurul lagunei a fost declarat parc national.

Langa Saklikent, la 44 de km de Fethiye se afla o zona ferita de soarele arzator de vara al coastei, a cărei popularitate creşte mereu. O cărare printr-un minunat chei se plimbă de-a lungul turbulentului râu Esen, pe o distanta de 150 de metri si fara egoism ofera celor care o insoţtesc imagini de vis si trairi afective de neuitat. Nici poetii, nici rapsozii, nu vor avea vreodata suficiente cuvinte sa descrie minunata realitate a acestor locuri.

Xanthos, vechea capitala a Liciei, situata la 18 km nord de Patara, se afla astazi in centrul orasului turcesc Kinik. Teatrul, mormantul Harpiei ( care isi trage numele de la o interpretare a reliefurilor din jurul varfului, care infatisează o femeie inaripata ), mormantul Stalp si agora, formeaza o mixtura de ruine din perioada liciana, romana si bizantina adunate intr-o atmosfera particulara.
Obeliscul se afla in coltul agorei si contine ramasitele unui erou local, un print din secolul al V-lea i.Hr., pe nume Kerei. Alte atractii locale sunt ruinele din secolul I ale Arcului lui Vespasian, ale carui frize decoreaza si muzeul britanic, o agora construita mai tarziu, o bazilica, o manastire si zidurile bizantine ale orasului.

Patara este un magnific oraş lician, cunoscut pentru plaja sa nisipoasă, lunga de 22 km, cea mai larga si mai lunga din Turcia, care spre deosebire de Mediterana, are o maree ce permite practicarea body surfingului. Celebritatea i se trage de la faptul ca Patara este considerat locul de nastere al Sf. Nicolae in secolul al IV-lea d. Hr. Astazi, ruinele sale sunt imprastiate pe o suprafata uriasa printre campuri si dune, multe dintre ele ascunse sub nisipurile aduse de vant. Patara ramane un ideal pentru cei care iubesc marea. Cei 22 de km de plaja cu nisip fin si alb sunt o alegere nemaipomenita pentru toti aceea care prefera sporturile nautice. Aceste colturi de natura inca neexplorate, creeaza senzatia unui refugiu ideal pentru iubitorii de aer, soare si mare.

Letoon, centrul sacru al Liciei are trei temple, dedicate lui Leto, Apollo si Artemide, trei divinitati mitologice familiare, care asteapta vizita turistilor exploratori. Cele trei temple au fost construite peste un mormant din secolul al VII-lea i.Hr. al zeitei Mame. Conform legendei, aici si-a primit Licia numele.

Pinara a fost o colonie a lui Xanthos in secolul al IV-lea i.Hr., care a devenit membra importanta a Ligii Liciene, cu drepturi proprii. Este o asezare straveche cautata indeosebi pentru mormintele liciene si pentru spatiile inca neexploatate.

 

Rezervari Online

    super oferte pentru Early Booking !!!
Vizitati Alanya.ro
Vizitati Belek.ro
Vizitati Marmaris.ro
Vizitati Kemer.com.ro
 

Online

     Topindex.ro - Director web